Inredning

Vit lantlig inredning är, som hörs på namnet, en inredningsstil där möblerna och sakerna går i vit, gammeldags och lantlig stil. Vit lantlig inredning kan vara mycket saker som har med inredning att göra – byråer, sängar och andra möbler som ser lite slitna ut och småsaker som dukar, serviser och prydnadssaker. Det de alla har gemensamt är att de är just vita och lantliga, vit lantlig inredning.

Att inreda vitt och lantligt
För att skapa det perfekta hemmet i vit lantlig inredning kan man göra några enkla men bra förändringar. Till att börja med är det bra att veta att golv, tak och väggar kan målas helt vita, något som bara är till fördel för den stil man strävar efter att få. Alternativ är vita nyanser och golvet kan målas rutigt om så önskas. Om man vill ha tapet på väggarna är det bäst att klä dem, helt eller delvis, i vit väggpanel. Väljer man det senare kan man klä resten i någon svagt mönstrad tapet.

För att få möbler att se gamla men ändå vackra ut kan man köpa begagnade på loppis. Dessa målar man sedan först i svart och därefter i vitt för att avslutningsvis slipa dem lite. Då är de vita men ser lite slitna ut då det svarta kommer fram en aning.