Engångshandskar, var är det egentligen?

engångshandskarDet hörs ju nästan vad det är för något på namnet, men det finns ju så klart olika sorter av engångshandskar att välja mellan när man står inför det valet. Som med allting annat här i livet. De finns i latex, plast och gummi, sedan finns det pudrade och opudrade.

Kombinationerna är ganska många och kan få vems som helst huvud att snurra. Men kärnan i det hela är att engångshandskar ska bara användas en gång och därför säljs de oftast i förpackningar om 50 till 100 stycken i varje. Så tycker du inte om en sort så kan du ju köpa andra nästa gång. De engångshandskar som är populärast är ju så klart de i latex, eftersom det är de som sjukvården använder.

De allra flesta engångshandskar vänds ut och in när man tar av dom efter att ha använt dom, vilket stänger in alla bakterier och alla skadliga saker du fått på dom, detta gör det även nästan omöjligt att använda handskarna igen, därav engångshandskar. Det är även hygieniskt ur en sådan synvinkel, måste vara därför de är så populära i sjukvården. De är även bra att ha en ask hemma, bara utifall något skulle hända där du skulle behöva engångshandskar.