Städmaterial för tonåringen

städmaterialAtt tonåringar kan vara slöa är ingen hemlighet. Ingen nyhet heller. Att hjälpa till hemma är inget de prioriterar och att städa sina egna rum kan de tycka känns värdelöst. Vad kan man göra åt det? Du som är förälder kan göra massor av saker för att förhoppningsvis få din tonåring att städa sitt rum.

Städmaterial är det som gör dagens smidiga städning möjlig. Det du kan göra till att börja med är att visa honom eller henne var ni förvarar ert städmaterial, ifall denne inte visste det innan. Sedan kan ni städa rummet tillsammans för att se hur lång tid det tar och då kan han eller hon lära sig att det inte tar så lång tid att städa rummet. Du kan också låta tonåringen dekorera ert städmaterial, om han eller hon tycker om till exempel svart och rockmusik kan denne få måla mopphinken svart och skriva dit favoritbandets namn. På så sätt gör tonåringen ert städmaterial till sitt och även om du som förälder inte är så förtjust i idén kan det leda till att tonåringen tycker att det blir lite roligare. Du kan även tala om för tonåringen att ett viktigt städmaterial är musiken. Musik gör all städning roligare.