Vit lantlig inredning

Det finns idag fantastiska möjligheter om man vill renovera sitt hus. Massor av inredningstidningar och bloggar ger tips om matchande färger och stilar och nästan vad man än är ute efter går det att få tag i på något sätt. Något som är väldigt modernt är vit lantlig inredning. Vit lantlig inredning är allt ifrån möbler såsom byråer och små hyllor till kuddar och tekannor. Sakerna har gemensamt att de är vita, ibland med detaljer i andra färger och mönster samt att de har en gammaldags, lantlig stil – därav vit lantlig inredning.

Att skapa egen vit lantlig inredning
Idag är det rätt enkelt att skaffa vit lantlig inredning, men vissa saker kan kosta en del. För att göra det lite billigare att få fin vit lantlig inredning i sitt hem kan man göra det själv. Dessutom är det väldigt roligt!

En sak man kan göra är väggtexter. Det går att köpa, men hittar man inga bra schabloner kan man lika gärna tillverka och måla dit egna texter. Det enklaste är att göra dem i Photoshop. Man öppnar ett nytt ”papper” och väljer, för att få rätt mått när man skriver ut 19 cm på höjden och 29 cm på bredden. Sedan skriver man texten som önskas sitta på väggen, sparar och skriver ut den. Efter detta tejpar eller sätter man fast pappret på annat sätt på väggen med ett kalkeringspapper bakom. Sedan är det bara att fylla i textens konturer, ta bort pappret och fylla i texten med vald färg.

En annan sak som är väldigt enkel men gör att köket eller sovrummet blir väldigt snyggt är att måla om möbler. Helst ska det vara gamla möbler som slipas för att se slitna ut på ett vackert sätt. Det blir återvinning från gamla möbler som ingen längre vill ha till något vackert och gammeldags som kan passa bra i huset. Ett alternativ är att måla vissa möbler i ljusa pastellfärger, exempelvis rosa eller grön. För att få riktigt fin vit lantlig inredning i hemmet kan man matcha sina vita möbler med vackert porslin.

Fina serviser, tavlor, dukar och annat som passar till vit lantlig inredning finns att köpa i butiker och webbshoppar. Är man riktigt intresserad av att skapa vit lantlig inredning kan man titta i tidningar och sedan sy egna dukar eller måla egna tavlor i samma stil. Om det behövs kan man göra dessa lite mer slitna, för ålderdomskänslans skull.